Enige Jean School ter wereld viert 5-jarig jubileum

PHOTO © 2015 TEAM PETER STIGTER FOR EDITORIAL USE ONLY - WITH CREDITS

Jean School student aan het werk in Denim City | Fotografie: Peter Stigter

Amsterdam | 14 september 2018

Amsterdam is met de grootste dichtheid aan denimmerken ter wereld voorloper op het gebied van denim fashion. Nederlandse merken als G-Star RAW, Denham en Scotch & Soda zijn bekend over de hele wereld. Ruim 5 jaar geleden opende in Amsterdam de eerste en enige Jean School ter wereld. Initiatiefnemers ROC van Amsterdam en Stichting House of Denim vierden dit op vrijdag 14 september onder meer met de lancering van hét nieuwe denim boek: Jean School Blue Book.

Wereldwijd is er constante vraag naar denimtalent. Een opleiding waar jonge, creatieve en gedreven mensen het vakmanschap van denim design en development leren kon 5 jaar geleden dan ook niet langer uitblijven. Sinds de eerste mbo-studenten aan de slag gingen in het schooljaar 2012/2013, zijn inmiddels zo’n 110 diploma’s uitgereikt aan nieuwe denim developers. Jean School alumni werken bij merken als G-Star RAW, Tommy Jeans, Calvin Klein en Pepe Jeans.

De unieke mbo-opleiding tot denim developer wordt aangeboden als niveau 4 opleiding in voltijd variant (3 jarig) en als internationale flex-opleiding (1-jarig traject) dat speciaal gericht is op havisten en internationale studenten. Jaarlijks starten zo’n 40 nieuwe studenten in de denim ateliers die o.a. zijn gevestigd in De Hallen in Amsterdam.

De afgelopen jaren is veel geïnventariseerd aan welke kennis behoefte is in de denim industrie, het curriculum voor de opleiding sluit naadloos aan op de behoefte van de arbeidsmarkt. De technische kennis van het ‘maken’ van is nu voor het eerst vastgelegd in het Jean School Blue Book. Een praktijkgerichte publicatie voor eenieder met liefde voor denim. Het eerste exemplaar van Jean School Blue Book werd tijdens de jubileumviering uitgereikt aan Jason Denham (Founder and Chief Creative Officer DENHAM the Jeanmaker).

Jean School Blue Book is mede mogelijk gemaakt door de Meester Koetsier Foundation.

Over Jean School

De Jean School is een initiatief van James Veenhoff (voormalig directeur en initiatiefnemer van de Amsterdam Fashion Week), Mariette Hoitink (eigenaar HTNK Fashion recruitment & consultancy) en het ROC van Amsterdam. In 2009 zijn Veenhoff en Hoitink gestart met de stichting House of Denim, een platform voor vakmanschap en vernieuwing in de denimbranche. Onderwijs is voor innovatie een cruciaal onderdeel, maar er bleek nergens ter wereld een jeans-opleiding. De krachten werden gebundeld met het ROC van Amsterdam en in 2012 was de allereerste Jean School ter wereld een feit.

Over Jean School Blue Book

Jean School Blue Book is geschreven door Mira Copini en Philip Merry. Deze publicatie zal door studenten worden gebruikt als lesmateriaal. Daarnaast is deze publicatie ook online en in de boekhandel te koop, ISBN 978-90-9030874-6.

Bekijk hier de foto’s van het 5-jarig jubileum

2021

Bezoek de online open dag op 28 januari en maak kennis met Jean School

Link

06 jan 2021