BEN JIJ JEAN SCHOOL?

BEN JIJ JEAN SCHOOL?

- Ben je geïnteresseerd in kleding?
- Ben je op zoek naar een afwisselende opleiding waar vakmanschap een belangrijke rol speelt?
- Wil je later in een wereldwijde industrie werken?
- Ben je creatief?
- Daag je jezelf graag uit?
- Heb je een eigen stijl?
- Wil je graag leren van de besten in het vakgebied?
- Heb je een duidelijk idee over wat je mooi vindt en wat niet?
- Zoek je een plek waar je met een hechte klas samen kunt werken aan bijzondere projecten?
- Ben je op zoek naar een opleiding waar je zowel theoretisch als ‘met je handen’ iets maakt?

Drie of meer vragen met ja beantwoord? Dan is deze opleiding iets voor jou.

Ben je op zoek naar een opleiding die zowel vakgericht als creatief is? Een opleiding waarmee je na het behalen van je diploma in de wereld van mode gaat werken? Heb je een interesse in denim en wil je deze verder ontwikkelen? De Jean School is dan dé opleiding voor jou. Je wordt breed geschoold en leert alle skills die nodig zijn voor een carrière in de modewereld. Tegelijkertijd specialiseer je je in denim, waardoor jij je kunt onderscheiden op de arbeidsmarkt.

Tijdens de opleiding krijgt je naast vakken als textielkennis, confectietechniek en patroontechniek ook colleges van een aantal van de allerbeste professionals uit de internationale denimindustrie en werk je aan projecten met toonaangevende denimmerken en -weverijen. Je loopt stage bij internationale merken in de denimbranche.

Er zijn twee varianten van de Jean School opleiding. In de eerste plaats de reguliere driejarige fulltime opleiding. Daarnaast biedt de Jean School een Engelstalige, eenjarige opleiding voor internationale studenten en studenten met minimaal een havodiploma.

In 2020 wordt gewerkt aan de introductie van het mbo-certificaat. Hiermee worden de beroeps-gerelateerde vakken van deze 1-year course ook modulair beschikbaar voor mensen die al werkzaam zijn in de fahion- of retailbranche. Wil je hier meer informatie over? Neem contact op met Jean School.
Schrijf je in

JEAN SCHOOL IN DE TOP 100 FASHION SCHOOLS WORLDWIDE - CEOWORLD MAGAZINE (2019)

INNOVATIE

Door samenwerking met hoogstaande weverijen, wasserijen en fabrikanten ben je altijd op de hoogte van innovatie in de jeanswereld.

DUURZAAMHEID

Jean School gelooft in ‘a brighter blue’. Door kennis van proces en techniek kan meer duurzaam geproduceerd worden. Bij alles wat je leert speelt duurzaamheid een rol.

HISTORIE

De geschiedenis van jeans gaat al terug naar de negentiende eeuw. Bij de Jean School leer je over de geschiedenis en over echte denim-klassiekers. In Denim City hebben we een archief tot onze beschikking waarin historische jeansstukken bestudeerd en onderzocht kunnen worden.

VAKMANSCHAP

Voor het begrijpen waaraan een goed denimontwerp moet voldoen, heb je kennis van het productieproces nodig. We beginnen dus bij de basis. Je leert in het eerste jaar de naaimachine te bedienen, zodat je binnen korte tijd je eerste eigen jeans maakt.